Geplaatst op 2018/06/06

Dance Explosion met voorstelling Paean twee dagen in Theater Sneek

Sneek, 6 juni 2018

Na succesvolle voorstellingen als Revelations en in 2017 Heartsongs komt Dance Explosion op zaterdag 16 en zondag 17 juni met een nieuwe journey naar Theater Sneek: Paean, the Next Steps into a Revelation of Heartsongs. Dance Explosion is de semi-professionele dansgroep van Kunstencentrum Atrium.

Paean kan van alles zijn: een lied, een zin, een uiting van blijdschap of geluk. Een triomf. Wat het ook is, één ding is zeker: het komt vanuit je hart. Hiermee zijn de dansers en choreografen van Dance Explosion onder leiding van artistiek leider Raymond Guzman aan de slag gegaan.

Verhalen die voortvloeien uit allerlei emoties zijn door Guzman, Jacqueline Veldhuis, Afke Brenninkmeijer en Pim Steemers vertaald naar een prachtig palet aan choreografieën, decors, kostuums en belichting. Allerlei emoties en sferen komen voorbij in de voorstelling waar de passie voor dans vanaf spat.

Dance Explosion (DE) danst in de stijlen modern, jazz, contemporary en showmusical. Artistiek leider Raymond Guzman daagt de groepen continu uit in steeds nieuwe choreografieën. Zelfs acrobatiek wordt door de dansers gebruikt om expressie te geven aan hun passie. Uitgangspunt van DE is het bieden van een podium voor danstalent in Friesland. Er zijn drie groepen met dansers, in leeftijd variërend van 14 tot 35 jaar. Dance Explosion I (captain: Afke Brenninkmeijer) en II (captain: Ňusta Grotenhuis) en Young Dance Explosion (captain: Melissa Alkema). De groepen treden regelmatig op, onder andere jaarlijks met een voorstelling in Theater Sneek; een productie van Cultuur Kwartier Sneek.

Data:        zaterdag 16 juni 2018, 19.30 uur
zondag 17 juni 2018, 14.30 uur
Locatie:   Theater Sneek, Tüöttenzaal
Entree:    16,50 euro (kaartverkoop telefonisch en aan de kassa van Theater Sneek)

Audities
De Dance Explosion-audities voor het seizoen 2018-2019 vinden plaats op donderdag 12 juli in de Noorderkerkzaal in Sneek (ingang Kunstencentrum Atrium), om 17.00 uur (Young Dance Explosion) en 19.00 uur (Dance Explosion I en II). Opgeven kan bij Raymond Guzman: hedanced@hotmail.com.

Delen: