Geplaatst op 2017/11/01

Cultuur Kwartier Sneek viert lustrum met hele gemeente

Op 1 november 2012 werd Cultuur Kwartier Sneek feestelijk geopend door de toenmalige Koning Beatrix. Dat betekent dat Cultuur Kwartier Sneek vijf jaar bestaat en dat wordt gevierd! Het vijfjarig bestaan wordt gevierd met een speciale actie voor alle inwoners van Súdwest-Fryslân.  

Op 22 november wordt de novemberbrochure huis aan huis verspreid in de gemeente. In deze brochure vind je de actie ‘Met 10% voor de volle 100%’. De novemberbrochure bevat een actieflyer waarmee inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân gebruik kunnen maken van 10% korting voor voorstellingen in Theater Sneek of geselecteerde shows in Poppodium Bolwerk.

In 2012 had Cultuur Kwartier Sneek al een soortgelijke actie. Onder het motto ‘Met 1% voor de volle 100% naar het theater’ schreef gemeente Súdwest-Fryslân een prijsvraag uit voor alle inwoners. 1% van de destijds 82.000 inwoners maakten kans op een gratis voorstelling in het nieuwe Theater Sneek. Met de nieuwe actie viert Cultuur Kwartier Sneek het lustrum echt met de gehele gemeente.

In de afgelopen vijf jaar:

 – Stonden 1550 theatervoorstellingen en popconcerten geprogrammeerd;
 – Werden er 60 eigen producties geproduceerd, waaronder musicals, Topzondag met Koffiegeur, VERS! en het Súdwest           Festival;
 – Konden er 24.000 reguliere leerlingen en cursisten in Kunstencentrum Atrium worden verwelkomd;
 – Ontving Theater Sneek 310.000 bezoekers;
 – Liepen 51 scholieren en studenten stage, zijn er 130 mensen in dienst, aangevuld met 170 ‘gouden’ vrijwilligers.

Delen: